Edese basisschool Al Amana behaalt vignet Gezonde School

ede zuid nieuws

Edese basisschool Al Amana behaalt vignet Gezonde School

30 april 2021 om 14:58 Onderwijs

EDE Souhaila uit groep 5 van basisschool Al Amana locatie Ede-Zuid is de winnaar geworden van een gedichtenwedstrijd die de school had uitgeschreven. De wedstrijd werd georganiseerd om te vieren dat Al Amana het vignet Gezonde School op het gebied van voeding heeft behaald.

Met het winnende gedicht ‘Wees gezond’ heeft Souhaila een minimoestuinpakket gewonnen. 

De afgelopen twee jaar heeft de school samen met leerlingen, ouders en leerkrachten gewerkt aan een gezond voedingsbeleid. En dat staat volgens de school nu als een huis. ,,Water drinken en groente en fruit eten is hip. En dat is niet voor niks. Het is goed voor je lichaam, je organen, het maakt je alerter waardoor je je beter kunt concentreren en beter kunt leren”, zegt initiatiefnemer en schoolleider Aicha Tabali. 

https://f6baf70d8b405ab957bcd2002d5360a5.safeframe.googlesyndication.com/safeframe/1-0-40/html/container.html

‘VANZELFSPREKEND’ ,,Als school vinden wij dat we dit in ons voordeel moeten gebruiken. Dat we nu het bordje ‘Gezonde School’ op onze school mogen spijkeren, zien wij als een mooi moment om even stil te staan bij wat we hebben bereikt. Hoewel ons gezonde beleid vanzelfsprekend is geworden, is het ook fijn om eraan herinnerd te blijven worden”, aldus Tabali. ,,Daarom heeft het vignet een prominente plek in de school gekregen.”

Wethouder Leon Meijer feliciteerde de school namens de gemeente met het behalen van het vignet via een videoboodschap die in de klassen werd getoond. De gemeente ondersteunt scholen met het invoeren van gezond voedingsbeleid via voedingscoaches, die speciaal voor dit doel worden ingezet.

bron: https://www.edestad.nl/lokaal/onderwijs/681859/edese-basisschool-al-amana-behaalt-vignet-gezonde-school